Slide background

Приключения в пещерата

Вижте повече
Slide background

Българските свети места

Вижте повече

Посветените български царе и царици запазват завета на предците

 • Елица Димова
 • 2017-12-27 14:45

Свикнали сме да мислим за нашите династии като за родове, които започват своя път около или в най-добрия случай няколко века преди първи век пр. н.е. Но всъщност те имат хилядолетна история и едва в последните 20 години по-смело се заговори за това, че българските фамилии са създали стройна държавна система със строги закони и обичайни норми, които са се прилагали за всичките васални територии на Българската империя. Не е трудно да заявим това, защото народ, който е създавал култура на минимум три континента и навсякъде и оставял следа, не е логично да се смята, че може да изчезне от своите обиталища. Разполагаме с достатъчно извори, за да попълним нашата липсваща история. И също така нямаме основание да ги подценяваме, защото не съвпадат с досегашните проучвания.

Какво означава да си посветен владетел за българите?

 • На първо място това означава да си наследник на първото население на Земята. Според Вавилонската синкретична свещена система, която се състои от комбинация от знаци, числа, музика, цветове и морално-нравствени изисквания, които съответстват на великата същност на съзиданието, цветовете на българското знаме, показват, че българите са били от началото. Общият за народите език е разчетен частично от екип на НАСА през 1991 г. На вавилонски бялото и след него зеленото означават създаването на разум, който знае, че е от самото начало на съзиданието. И не само това. Според подредбата на цветовете в знамето ни – червеното, освен познатата ни семантика има и скрита, която означава „план за това как трябва да се случват нещата”. С други думи в знаковата ни система е закодирано началото на човешката цивилизация. Като нейни наследници българите са създали темплейта на 7 космически писмености, които са започнали от една. Изследване на НАСА 1991 г. показва, че тази писменост е била използвана във Вавилон преди разделянето на езиците. Но това е особена писмена система, която обвързва духовния растеж на индивида със сакрални знаци, числа, цветове и музика. Защо това е така?

 • Числата и знаците отговорят на определена дължина на електромагнитна вълна, а това съответства на цвят или комбинация от цветове. Това означава, че има състояние на човешкия организъм, което е най-близо до божествената хармония и безсмъртието. Затова българският през Средновековието е бил езикът на дипломацията. Причината е, че той въвежда човешкото съзнание в състояние на хармония.

 • Друго свидетелство за нашата древност е интересното споменаване за българите от Сибила Кумана или от Куме (близо до Неапол), че те са от Първото Слънце. Кум е една добре позната дума от българския език, но в древността кумът е бил жрец, който е отговарял за възпроизводството на поколението и генетичната съвместимост на родовете. Точен отговор какво означава, че сме от друга звезда все още не сме намерили. Вариантите са няколко. Първото Слънце е от тази Слънчева система, от друга в рамките на Млечния път или извън нея или пък от второто Слънце вътре в Земята? Засега ще оставим този въпрос без подробно изследване.

 • Но най-важното и то неоспоримо свидетелство за древността на нашия народ, са генетичните данни. Според тях българите са на Балканите отрепи минимум 8000-9000 г.

Защо е важно да си от самото начало, за да си посветен?

 • Защото придобитото знание не е като това, което идва отвътре, от самата същност на сътворението. Да си от създателите означава да имаш достъп до тайните, до самия Бог. Цялата наука за сътворението не просто обяснява света на научно и практично ниво, но е и предписание за праведен и съвършен живот.

 • Основата на етиката и морала на предците е свързана с вярата в прераждането като средство за изкачване по стълбицата на съвършенството. Втората основа на етиката и морала на древното ни учение е трудът, дълбоко залегнало и в българската фолклорна и обредна система. А това на свой ред е от разбирането за кръговрата на живота и потребността от хармонизиране на човека с космическите принципи на съзиданието и с Гея.

 Arkaim (4)

Фиг. 1. Сателитна снимка на един от най-древните градове на българите – Аркаим

 

кърпа за глава Дебърско 19

Фиг. 2. Шевица от Добърско със същата структура на града, но и показваща устройството на човешката клетка, 19 век, Етнографски институт и музей, София

Има едно много интересно доказателство, което Боно Шкодров е открил и е публикувал в статията си в в. “Родово имение”, бр. 239 през 2010 г. В тази статия се проследяват няколко извора за трите български племена – уйгури, утитури и кутигури. Изследване на Джейм Чърчуърд, Владимир Амельченко и Валерий Демин и извора “Джагфар Тарихы” потвърждават хипотезата. Какво научаваме от тези извори. Джеймс Чърчуърд в 1926 г. публикува своето  50-годишно изследване на древни индийски египетски, тибетски, чилийски, перуански, китайски  легенди относно действителната еволюция на Земята. Той установява, че в Атлантическия океан е съществувала цивилизация, условно наречена Му 200 000 г. пр. н.е. до 12 000 г., чийто представители след катаклизъм се разпръсват от южната част към Африка и Индия, а от северната към Сибир.  Северните населили една империя, създадена от уйгурите на територията на Европа, Средна Азия и Сибир. Посочените изследвания на Чърчуърд показват, че уйгурите- арийци са имали своя столица преди 70 000 г. Китайски извори от 500 г. описват уйгурите като бели хора със светли лица и бяла кожа.

Посветените български царе и царици са онези наследници на първото цивилизовано население на Земята, които са създали основата на човешката култура. Поради това към специалните родове има много високи изисквания и те са били „селекционирани” хиляди години. Широкият кръг на тези велики мъже и жени е бил 500, по-тесният 30, вътрешният кръг е представлявал 12 избрани и заедно с кана 13 посветени. Те заемат и първите места на Кинеша или на „Министерския съвет” на нашите държави по света.

Според древният български закон Торе каната или съпругата на кана наследява своя съпруг при внезапната му смърт и особено ако наследникът е малолетен. Затова жените наравно с мъжете се обучават на воинско изкуство. Историята е оставила следа от подвизите на няколко изключително интересни кани. Ще започнем с дамите, защото по традиция се смята, че няма жени, които да са управлявали българската държава, което не е вярно.

Кана Сорен 596-576 пр. н.е. е жена на Котраг, по-малкия син на друг владетел, който се е казвал Бурджан. А брат на Бурджан е кан Азак – Мадия – Маджи, който завладява територии на Египет и фараон Псаметих му пллаща данък. Кана Сорен наследява на практика Азак. По правило е трябвало да бъде наследен от брат си Бурджан, но той е коварно убит от мидиеца Киаксар 635- 693 пр. н. е. Какво прави тази кана? Сорен разбива мидийците в Азак - Кавказ (Азак – Бурджан или Азербайджан). Значителна част от войските й били жени – амазонки. При сарматите също канът се наследява при смърт директно от каната, а не от сина.

Друга велика дама побеждава цар Кир, чийто потомък по-късно е Дарий. Соменаваме това, защото Дарий похищава и изселва част от женското население на Балканите заедно с децата явно знаейки за силата на кръвта и безстрашния нрав на българките. Та Кана Тамар-Бика, Тимирис или Тамар – Рикс (Рекс) била масагетска принцеса и съпруга на кан Аспарик. Той идва на власт през 558 и управлява до 530 г. пр. н.е. като воюва срещу цар Кир, но бива убит. Войната продължава неговата съпруга, която поема командването, побеждава Кир и поставила отрязаната му глава в мех. Особена суровост българите проявяват при измяна или при предателство.

Използвана литература:

 • Державин, Н.С. "История на българия" - т.1 Произход на българския народ и образуване на първата българска държава на Балканския полуостров. 1946 г.

 • "Джагфар Тарихи" (от Бахши Иман - 1680 г.)

 • Дуйчев, Иван. Славянският свят и Персия. 1966 г.В: Сб. Избрани произведения. Том първи. Византия и славянският свят. Изд. Анубис, София, 1998 г.

 • Йорданов, Й. ДНК анализ показа безусловно: Българите са „чиста“ нация почти без чужди гени! От 10 000 години са на Балканите. В/ https://bglog.net/BGLog/post

 • Шкодров, Боно. Писмените знаци. Ретроспекция на цивилизацията. Изд. Славена, 2006 г.

 • Шкодров, Боно. Уйгури, кутигури и утигури. Сравнителен анализ на графически и исторически данни. в. „Родово имение”, бр. 239, 2010 г.

 

 

 

Продължава...

Facebook страница